fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

Apa de cea mai buna calitate

Solutii inovative si smart de la REHAU

Caliatea apei este calitatea vietii

APA – un cuvânt atât de simplu, dar o substanta care necesita toata grija si atentia noastra. Apa este unul dintre elementele esentiale care întretin viata pe pamânt. Fara apa, lumea asa cum o stim noi nu ar exista.

Omul poate rezista trei saptamâni fara mâncare, însa nu poate trai mai mult de trei zile fara apa. Iar asta spune totul despre cât de importanta este apa în vietile noastre.

Totusi, pentru a fi buna de consum, apa trebuie sa fie potabila – o calitate a apei determinata în functie de temperatura, culoare, gust, miros, turbiditate, duritate si pH. Potrivit reglementarilor în vigoare, apa care ajunge în casele noastre prin intermediul diferitelor instalatii, dispozitive sau chiar îmbuteliata, respecta parametrii optimi recomandati pentru fiecare dintre caracteristicile enumerate mai sus.

Fiecare dintre noi poate juca un rol în asigurarea calitatii apei pentru propriul consum prin alegerea unei instalatii de apa care ajute la mentinerea apei potabile la cele mai înalte standarde.

RAUTITAN – teava care iubeste apa

REHAU raspunde celor mai înalte cerinte în ceea ce priveste instalatia optima pentru apa potabila prin sistemul RAUTITAN, complet fara plumb, cu ajutorul caruia fiecare persoana poate fi sigura ca apa ajunge la robinet în conditii de siguranta si igiena. Astfel, REHAU s-a aliniat tendintelor din piata, potrivit carora consumatorii vor deveni tot mai interesati de igiena apei potabile în urmatorii ani. Totodata, materialele folosite pentru sistemul RAUTITAN sunt în acord cu reglementarile autoritatilor europene, care, în 2018, au adaugat plumbul pe lista substantelor cu risc potential în 2018.

Asigurarea calitatii apei pâna la ultimul punct de evacuare necesita cea mai mare grija – de la planificare pâna la implementare în conformitate cu standardele sanitare. Pentru ca apa este cea mai importanta resursa a noastra, vrem sa fim siguri ca instalatia prin care aceasta ajunge la robinetul nostru este una durabila.

Sistemul RAUTITAN pentru apa potabila este rezistent la coroziune, iar tehnica de îmbinare prin manson alunecator ajuta ca tevile sa fie conectate igienic, sigur si fara puncte moarte în locuri greu accesibile. Sistemul de îmbinare nu utilizeaza etansare prin garnituri tip O-ring, fapt care asigura o etansare optima de lunga durata. De asemenea, permite verificarea vizuala a conexiunilor în orice moment cu ajutorul mansonului alunecator pozitionat pâna la gulerul fittingului, care prezinta o rezistenta extrem de mare la posibilile scurgeri. Tehnologia de îmbinare prin manson alunecator permite, de asemenea, testarea conexiunii tevilor cu fittinguri folosind aer cu presiune, ceea ce este ideal din punctul de vedere al igienei si sigurantei la riscul de înghet.

Prin urmare, sistemul RAUTITAN îndeplineste toate cerintele pentru o alimentare igienica cu apa potabila.

RAUTITAN previne depunerile pe suprafetele netede din conducta. Toate materialele folosite sunt supuse unor controale riguroase si sunt certificate pentru utilizarea cu apa potabila.

REHAU a inovat în materie de instalatii de apa potabila fara plumb dinainte ca plumbul sa fie inclus pe lista substantelor cu risc potentia. În 2009, primul pas a fost facut prin introducerea fitingurilor fara filet, polimerice RAUTITAN PX (dimensiuni între 16 si 40 mm) si prin fitingurile din otel inoxidabil RAUTITAN SX (dimensiuni între 16 si 40 mm) în anul 2011 a facut cel de-al doilea pas catre dezvoltarea unui sistem fara plumb cu ajutorul noilor fitinguri fara plumb RAUTITAN RX+ (dimensiunea 16 – 63 mm).

Sistemul de conducte si tehnologia de îmbinare sunt folosite în peste 50 de tari de mai bine de 30 de ani. Pâna acum au fost produse peste 800 milioane de bucati de mansoane alunecatoare.

Fii cu un pas înaintea dezastrului. Fii SMART cu REHAU!

Instalatia de apa nu ne da batai de cap doar când vine vorba despre calitatea apei, ci si atunci când ne gândim la siguranta casei noastre. Scurgerile de apa se pot transforma rapid într-un adevarat dezastru pentru locuinta noastra, daunele provocate de apa fiind mai frecvente decât cele provocate de incendii sau dezastre naturale.

Nimeni nu-si doreste sa-si vada mobila sau parchetul distruse si sa fie nevoit sa organizeze o renovare neasteptata a locuintei. Daunele provocate de apa pot aparea din cauza spargerii conductelor, fitingurilor neetanse sau chiar conexiunilor defecte ale masinii de spalat.

Cu totii ne-am dori sa plecam linistiti în vacanta, fara grija sigurantei locuintei noastre si sa putem tine totul sub control de la distanta.

V-ati gândit vreodata cum ar fi sa primim rapid un semnal pe telefon când ceva este în neregula cu instalatia noastra de apa? Acest lucru este posibil acum gratie inovatiei REHAU în materie de siguranta si securitate a instalatiilor de apa.

REHAU pune la dispozitia consumatorilor sistemul RE.GUARD, o solutie SMART pentru protectie împotriva daunelor provocate de apa. Sistemul este format din dispozitivul RE.GUARD pentru controlul apei, detectorul de apa RE.GUARD, dispozitivul Gateway RE.HUB si aplicatia RE.GUARD.

Dispozitivul RE.GUARD pentru controlul apei poate fi instalat pe conducta principala de apa, direct dupa contorul de apa si înaintea filtrului pentru a-l proteja si pe acesta. Cu toate acestea, astfel încât scurgerile sa poata fi detectate în toate cazurile, RE.GUARD trebuie instalat dupa un reductor de presiune sau o combinatie a ambelor dispozitive (= statie de apa menajera). RE.GUARD se instaleaza si este pus în functiune foarte rapid, în doar câtiva pasi, cu ajutorul asistentului de instalare intuitiv.

Sistemul este controlat prin intermediul aplicatiei pentru smartphone RE.GUARD. Aceasta aplicatie ofera o prezentare generala a starii instalatiei de apa. Astfel, puteti vedea în orice moment al zilei daca totul este în regula cu instalatia de apa. Mai mult, daca senzorul de apa detecteaza o posibila scurgere, utilizatorul va fi alertat imediat printr-un mesaj trimis pe smartphone, iar acesta poate decide daca va bloca instalatia de apa sau nu. În cazul în care conducta este sparta, atunci RE.GUARD blocheaza imediat instalatia.

Detectorul de apa RE.GUARD este conectat la sistem prin intermediulstandardului radio Z-Wave si detectarea apei care se scurge în zonele critice. Detectoarele de apa sunt optional plasabile în toata casa si sunt prevazute cu un prelungitor pentru locuri greu accesibile.

Nu în ultimul rând, gateway-ul RE.HUB conecteaza dispozitivele RE.GUARD la Internet si se conecteaza usor la router.

Standardul certificat la nivel international pentru unde radio Z-Wave, prin intermediul caruia sunt conectate în retea componentele sistemului RE.GUARD, ofera o protectie suplimentara. Dispozitivele Z-Wave comunica doar între ele si cu gateway-ul RE.HUB. Dispozitivele sunt protejate împotriva atacurilor externe directe, semnalele radio sunt mai putin predispuse la interferente. Mai mult, standardul Z-Wave ofera o mai buna protectie si familiei. Datorita unui timp scurt de transmisie si a puterii de transmisie reduse a dispozitivelor, consumul de energie si expunerea la radiatii sunt mult mai mici decât în cazul WLAN.

Sistemul pentru controlul apei, RE.GUARD este premiat pentru design-ul sau si se potriveste perfect în orice tip de locuinta, fie ea noua, renovata sau modernizata. Trebuie totusi avut în vedere faptul ca RE.GUARD este proiectat pentru case cu una-doua familii si nu este potrivit pentru complexe rezidentiale mari cu mai mult de doua unitati rezidentiale.

Cu solutiile inovative si smart de la REHAU este mult mai simplu sa oferi familiei tale apa sanatoasa si o locuinta sigura în orice moment al zilei. Instalatiile de apa de ultima generatie si sistemele de control al scurgerilor de apa care pot avaria locuintele sunt pasi importanti în sporirea confortului si asigurarea unui trai fara griji!

Despre Autor
O companie serioasa ce ofera servicii de consultanta premium pentru proiecte de instalatii de incalzire si nu numai.

Lasa un comment

*

captcha *

85 + = 91