fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

Cercetare sisteme solare

Conforma acestui aticol productia Germaniei de energie este din ce in ce mai ecologica. Procentul de energie din surse regenerabile continua sa creasca desi industia solara Germana a cunoscut o scadere ca urmare a crizei economice din zona Euro si concurentei producatorilor chinezi. Ca urmare a cresteri  cereri de energie, tehnologia trebuie sa avanseze. Proiecte ce cauta sa accelereze studiului materialelelor pentru aplicatii in industria energiilor verzi sunt in centrul atentiei si aduc metode interesante de cercetare. Un astfel de proiect foloseste puterea calculatoarelor ce sunt oferite de catre posesorii lor atunci cand aceastea nu sunt folosite pentru a rezolva astfel de probleme complexe. Astfel cercetatori de la Harvard au catalogat 2.3 milioane de celule organice si le-au organizat intr-o baza de date ce poate fi consultata de cei interesati pentru aplicatii cu energi regenerabile.

Tehnologia solara pana sa ajunga insa sa foloseasca aceste materiale progreseaza. Sistemele solare devin mai eficiente producand  mai multa energie cu un cost mai mic de implementare.

panouri solare

panouri solare

Tehnologii precum celule fotovoltaice pe partea din spate a panoului solar ce, in special in zone cu nisip, ar reflecta o parte din radiatia solara pe celulele din spatele panoului si ar aduce o crestere a energiei produse cu 10%-20% pe an.

Sistemele de panouri solare actuale sunt rezistente dar pot fi distruse de catre grindina. Compania Corning ce produce sticla pentru ecranul smartphoneuri-lor de la Apple numita Gorilla Glass a anuntat un nou tip de sticla numit Willow ce promite rezistenta si maleabilitate sporita sistemelor solare. Acest tip de sticla ar putea face posibila acoperirea cu tigle facute din acest material sub care sa fie plasate celule fotovoltaice astfel s-ar obtine o suprafata de captare mare. Sticla Willow ar putea rezista la grindina pana la 3 cm in diametru ceea ce ar produce un material suficient de rezistent pentru un acoperis durabil.

Panouri solare montate vertical ar putea duce la o amprenta mult mai mica si avantajul ca ar putea fi inglobate in sisteme existente precum: garduri, sisteme anti-zgomot. etc.

Desi fiecare solutie prezinta un timp aferent implementarii, viitorul energiei solare pare luminos.

 

Despre Autor
O companie serioasa ce ofera servicii de consultanta premium pentru proiecte de instalatii de incalzire si nu numai.
  1. Baterii solare Reply

    Combinatia unui panou solar cu Gorilla Glass imi pare foarte eficienta.

    • Ecodivision Reply

      Asa este insa probabil ca va mai dura ceva timp pana la o implementare in masa.

Lasa un comment

*

captcha *

− 3 = 1