fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro
Incalzire in pardoseala

Incalzirea prin pardoseala, cu bune si rele

Ca orice lucru, incalzirea prin pardoseala are atat avantaje, cat si inconveniente. Iata ce trebuie neaparat sa cunoasteti pentru a face alegerea potrivita in functie de caracteristicile locuintei dumneavoastra.

Avantaje
Incalzirea prin pardoseala nu are corpuri de incalzire vizibile (tevi, calorifere, robineti etc.). Aveti deci mai mult loc in camere si peretii pot fi utilizati in intregime, inclusiv spatiile de sub ferestre.
Caldura degajata de incalzirea prin pardoseala prezinta avantaje in ceea ce priveste umiditatea relativa a aerului in camera incalzita.
Datorita unei difuzari optime a caldurii pe intreaga suprafata a pardoselii, acest tip de instalatie genereaza o incalzire de calitate, agreabila si constanta.
Pardoseala incalzita reduce considerabil efectul acumularii de aer cald in locuinta, prin faptul ca procedeul incalzeste materialul podelei, iar nu aerul ambiant din camera.
Nu se creeaza curenti de aer, astfel incat se evita deplasarea prafului in locuinta.
Incalzirea prin pardoseala necesita mai putina energie, intrucat nu este nevoie ca centrala sa furnizeze temperaturi foarte ridicate. Aceste temperaturi scazute dau un randament foarte bun. Sistemul permite sa se economiseasca circa 20 % din consumul de energie pentru incalzire.
Vara, puteti face sa circule apa rece prin tevile de incalzire, pentru a obtine un efect de racorire.
Pierderile de caldura sunt minime.
Sistemul nu necesita intretinere.
Incalzirea prin pardoseala se poate realiza si cu surse neconventionele de energie, cu ajutorul pompelor de caldura sau al panourilor solare.

Inconveniente
Incalzirea prin pardoseala necesita o foarte buna izolare a cladirii. Podeaua, dar si peretii trebuie sa aiba pierderi minime de caldura. Prin urmare, acest sistem functioneaza foarte bine mai ales in cazul cladirilor noi, bine termoizolate.
Incalzirea prin pardoseala este mai greu de instalat la casele sau apartamentele vechi, deoarece presupune saparea sau suprainaltarea podelelor.
Timpul de incalzire este mai lung si constituie un inconvenient pentru persoanele care au orare de lucru neregulate.
Sistemul nu este potrivit pentru orice tip de podea. In functie de aceasta, caldura este mai mult sau mai putin bine distribuita. Mocheta sau solurile izolante sunt mai putin potrivite pentru incalzirea prin pardoseala.
Sistemul este dificil de adaptat in cazul unei extinderi a locuintei: noile camere necesita instalarea de noi conducte.
In situatia existentei unei mari suprafete vitrate se poate dovedi necesar un sistem de incalzire suplimentar, sub forma de convectoare sau de radiatoare.

Despre Autor
O companie serioasa ce ofera servicii de consultanta premium pentru proiecte de instalatii de incalzire si nu numai.

Lasa un comment

*

captcha *

3 + 1 =