fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

Ce inseamna colectarea apelor uzate ?

In orice tip de spatiu pe langa instalatiile de apa calda si apa rece sunt necesare echipamente si sisteme de colectarea a tuturor tipurilor de ape uzate. Aceste sisteme sunt

colectare ape uzate

colectare ape uzate

compuse din totalitatea retelelor de colectare si din diversele echipamente care au rolul de deversare la care se adauga diverse alte operatiuni cum ar fii epurarea.

Toate instalatiile sanitare pentru o functionare corecta, trebuie conectate la sistemul de canalizare. La alcatuirea instalatiei de canalizare a apelor uzate menajere se tine seama de numarul si modul de amplasare in cladire a obiectelor sanitare. In toate tarile civilizate este interzisa deversarea in reteaua de canalizare a gunoiului menajer, a uleiurilor uzate si a produselor inflamabile, a grasimilor, si, in general, a oricaror corpuri solide sau cele cu un nivel biodegradabil scazut.

Tipurile de instalatii de colectare a apelor uzate

Sistemele de colectare a apelor uzate pot fi: unitare – cu o singura conducta in care apele uzate menajere si cele pluviale se amesteca si se varsa impreuna in colectorul stradal, si separative – cu conducte separate pentru apele uzate menajere si pluviale.

colectare ape uzate 1

colectare ape uzate 1

  Componenta unei instalatii de colectare a apelor uzate

   Elementele componente ale instalatiei interioare de canalizare menajera se clasifica in functie de pozitia lor si de rolul pe care il indeplinesc:   conducta de legatura – intre obiectul sanitar si coloana; coloana de canalizare verticala; conducta de ventilare – realizeaza aerisirea instalatiei si poate fi separata, comuna, suplimentara sau dublata; conducta colectoare orizontala din interiorul cladirii; accesorii – piese de curatire, goliri, separatoare, sifoane si vane; si racordul care asigura legatura intre utilizator (client) si canalul public. Este obligatoriu ca si caminul de racord sa fie prevazut cu o clapeta anti-retur. Instalatia de canalizare menajera trebuie sa evacueze apele uzate de la toate obiectele sanitare din cladire, in conditii sanitare si de siguranta.Conductele de canalizare se monteaza aparent pe suprafata peretilor sau, mascat, in ghene. Reteaua functioneaza, in general, gravitational, dar, in zonele depresionare, apa uzata este pompata prin intermediul unor statii de pompare. Daca nu exista posibilitatea unui racord la un sistem central de canalizare trebuie facut un put de scurgere sau instalata o fosa septica.

Ce va recomandam

In cazurile in care racordarea la instalatia de canalizare centralizata nu este posibila va recomandam utilizarea statiilor biologice IMHOFF
Fosele septice biologice de tip IMHOFF sunt statii de tratare a apelor reziduale care provin din instalatii civile rezidentiale. Tratarea apei are loc in doua etape:
tratare primara: sedimentare si separare
tratare secundara: digestie/fermentare anaeroba
Bazinele septice de tip IMHOF asigura in mod natural, fara substante bioactivatoare, epurarea apei uzate pana la parametri prevazuti in normele legale, in functie de numarul de utilizatori. Deversarea apelor tratate se poate face in sistem de canalizare sau in sol cu ajutorul unui sistem de dispersie.

Avantajele fosei septice IMHOFF

Sunt usor de montat, la maxim 1,5m adancime; nu necesita personal calificat
Se vidanjeaza foarte rar odata la 1-3 ani.
Se ingroapa fara amenajari speciale in orice sol cu stabilitate, chiar si in cele mlastinoase.
Rezista foarte bine la presiunea solului, la trafic intens pietonal si la cutremure.
Rezistente la variatii mari de temeperatura si la agentii chimici si coroziune.
Capacitate mai mare si tricompartimentare
Nu necesita alte accesorii pentru montaj in afara de cele doua prelungiri pentru gurile de vizitare in functie de adancimea de ingropat.
Durata de viata de 100 de ani.
Intretinerea este simpla, tratament natural, biologica.
In ofertele noaste se regasesc solutii complete de colectare uzate si din acest motiv va rugam sa ne contactati pentru orice tip de intrebare.