fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

Programul ‘Casa Verde’ va fi relansat în 2016 într-un nou concept, cu un buget de 150 milioane de lei

Programul “Casa verde” va fi revigorat în 2016, prin lansarea unei linii de finantare de 150 de milioane de lei, dedicata conceptului ‘Casa verde plus’, a anuntat, joi, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Cristiana Pasca Palmer, în conferinta de specialitate ‘Generatia Viitoare de Cladiri’, organizata în marja Romenvitorec 2016, expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului.

‘Dupa cinci ani, reluam ‘Casa verde’ în 2016 si, pe lânga sistemele de încalzire care utilizeaza energie regenerabila, vom finanta si investitii care utilizeaza materiale pentru izolatie, cum ar fi cânepa, lâna sau piatra bazaltica, sisteme de acoperisuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si sisteme de iluminat ecologice. Beneficiarii acestui program vor fi persoanele fizice, asociatiile de locatari, institutiile publice, scoli, spitale, universitati. Acest program integrat, caruia eu îi spun ‘Casa verde plus’, va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru înlocuirea sistemelor de încalzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperisuri, izolatie, în jur de 45 de milioane’, a afirmat Pasca Palmer.

În plus, sunt alocate în jur de 44 de milioane de lei pentru finantarea si finalizarea contractelor semnate în baza vechiului program “Casa verde”.

Ghidurile dedicate noului program “Casa verde plus’ vor fi definitivate la jumatatea lunii mai, potrivit ministrului Mediului. (…)

Guvernul a aprobat, în sedinta de miercuri, bugetul de venituri si cheltuieli pe anul în curs al Fondului pentru Mediu si al Administratiei Fondului pentru Mediu, estimându-se venituri totale de 836,46 milioane de lei si cheltuieli de 838,66 milioane lei, deficitul de 2,2 milioane de lei urmând a fi acoperit din excedentul anilor anteriori.

Printre programele ce urmeaza sa fie finantate din Fondul pentru Mediu se numara Programul “Casa Verde” privind instalarea sistemelor de încalzire care utilizeaza energie regenerabila.

Pentru Programul “Casa Verde” s-au alocat 44,5 milioane lei pentru finantarea contractelor în vigoare si 94,7 milioane lei pentru contracte noi si se estimeaza ca în jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finantare.

“Programul ‘Casa Verde’ este completat de ‘Casa Verde Plus’, pentru care au fost alocate 45 milioane de lei, din care vor fi finantate materiale ecologice, sisteme de acoperisuri verzi, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si altele”, mai informeaza Executivul.

***

Programul “Casa Verde” privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru persoane fizice, a demarat in 2011. Pentru acest Program s-au alocat 44,5 milioane lei pentru finantarea contractelor in vigoare si 94,7 milioane lei pentru contracte noi. Din sumele alocate pentru acest an se estimeaza ca in jur de 15.500 de persoane fizice vor beneficia de finantare. Spre comparatie, in  perioada 2011 – 2015, in jur de 25.000 de persoane fizice au beneficiat de finantare prin acest Program.

 

 

Sursa: Agerpres, 07.04.2016

Despre Autor
O companie serioasa ce ofera servicii de consultanta premium pentru proiecte de instalatii de incalzire si nu numai.

Lasa un comment

*

captcha *

9 + 1 =