fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

Tipuri de incalzire prin pardoseala

Analiza sistemului termic

Sistemul de incalzire cu apa se subdivide in trei sisteme diferite: sistemul umed, sistemul uscat si sistemul mixt, fiecare cu propriile caracteristici tehnice.
Intr-un sistem de incalzire cu apa calda, conductele dispuse sub sapa sunt racordate la o centrala termica ce vehiculeaza apa cu temperatura scazuta. In functie de amenajarea interioara, se vor utiliza circuite mai mult sau mai putin mari, dispuse continuu sau racordate separat la centrala. Circuitele separate permit adaptarea temperaturii fiecarei camere in functie de utilizarea acesteia.

Sistemul umed
Este sistemul cel mai frecvent utilizat. Este relativ accesibil la nivel de cost, iar instalarea nu este extrem de complicata, insa este ideala pentru cladirile noi deoarece tevile vor fii montate trebuie prin sapa. In sistemul umed, tevile sunt plasate intr-o sapa si stau pe un strat sau pe o placa de izolatie termica. Cum sapa este turnata deasupra tevilor, caldura este direct condusa catre suprafata pardoselii. Sistemul umed este in general instalat intr-o sapa de grosime mai mare (9-11 cm, plus grosimea podelei). Din acest motiv, temperatura creste mai lent.

Sistemul uscat
In acest sistem, tevile sunt fixate cu tole metalice, sau pe un strat de aluminiu, care transmite caldura unui strat de ciment (sau unor placi de ciment) de 2 cm. Caldura este apoi transmisa catre podea. Acest sistem este in general combinat cu o temperatura a apei mai ridicata. Datorita maselor mai mici si temperaturii mai ridicate, incalzirea este mai rapida decat in sistemul umed. Profilele si tolele metalice asigura o repartitie mai rapida si optimala a caldurii. Grosimea totala a pardoselii este mai mica (intre 6 si 8 cm) si riscul de fisurare este mai redus. Sistemul uscat este cel mai adesea folosit in cazul renovarilor si la etaje cu planseu din lemn.

Sistemul mixt
Acest sistem este o varianta a celor doua sisteme precedente. Tevile sunt puse in panouri de izolatie preformate peste care se poate turna apoi sapa. Deasupra tevilor se pune un grilaj din otel care le protejeaza si amelioreaza repartitia caldurii (in afara cazului in care este vorba de tevi de cupru). Sistemele mixte sunt net mai accesibile pentru cei care se pricep sa bricoleze decat versiunea umeda.

Despre Autor
O companie serioasa ce ofera servicii de consultanta premium pentru proiecte de instalatii de incalzire si nu numai.

Lasa un comment

*

captcha *

42 + = 50