fbpx
CONTACT  | 021 323 50 32 office@ecodivision.ro

wp164cbd67Ce inseamna incalzirea in pardoseala ?

Principiul de functionare este simplu si se bazeaza pe caracteristica aerului cald de se ridica, acesta
fiind mai usor decat aerul rece. Prin incalzirea intregii suprafete a pardoselii, aceasta se transforma intr-un imens radiator care isi mentine constanta temperatura, radiind treptat caldura catre restul camerei. In felul acesta, temperatura la nivelul solului este constanta (frigul nu mai vine de la picioare), iar gradul de confort sporeste.
Curba termica ideala pentru om, in raport cu inaltimea si temperatura incaperii este ilustrata in desenul alaturat. Se poate vedea ca, in cazul incalzirii prin pardoseala, curba termica este cea mai apropiata de ideal. Explicatia este simpla: corpul uman are nevoie de mai multa caldura la picioare si de mai putina la nivelul capului.

Elementele de baza ale comparatiei intre sistemul de incalzire in pardoseala si cel traditional cu radiatoare: wp47e22ac2

In cazul incalzirii in pardoseala, aerul incalzit urca de la nivelul pardoselii, incalzind treptat

aerul din camera. Astfel, caldura este prezenta acolo unde ai mai mare nevoie de ea, la nivelul tavanului temperatura

aceasta fiind cu 4°C mai mica. Temperatura medie a camerei poate fi redusa cu cateva grade, fara a renunta la confort, dar

cu economii semnificative in consumul sursei de incalzire

In cazul incalzirii cu radiatoare, aerul cald incepe sa urce de la 1m deasupra podelei, concentrandu-se inspre tavan.

Ramane aici pana cand se raceste, apoi coboara transformandu-se intr-un curent rece la nivelul la care se afla picioarele dumneavoastra.

wpad762a0fDe ce incalzirea in pardoseala ?

Incalzirea prin pardoseala reprezinta in momentul de fata una dintre solutiile cele mai eficiente si confortabile pentru realizarea incalzirii oricarui tip de spatiu. O sa va prezentam o serie de argumente pro, toate la fel de importante pentru beneficiarii unui astfel de sistem.

Confortul termic

Sistemele de incalzire prin pardoseala,incalzesc cu o temperatura scazuta a suprafetei pardoselii si o distributie uniforma a temperaturii printr-o energie radianta medie, care creeaza confortul termic dorit. In comparatie cu sistemele statice de incalzire, sistemele de incalzire prin pardoseala creeaza un echilibru termic intre corpul uman si mediul ambiant din incapere, obtinandu-se astfel o senzatie optima de confort.

wpe82f0479

 

Economia de energie

Datorita coeficientului inalt de energie radianta al sistemelor de incalzire prin pardoseala, starea de confort se instaleaza chiar la temperaturi mai scazute ale mediului ambiant. Aceasta poate fi redusa
astfel cu 1°C pana la 20°C lucru care duce la o economie de energie de 3-6% pe an

 

Caracterul antialergic

Datorita cotei reduse de energie convectiva a sistemele de incalzire prin pardoseala nu se creeaza curenti de aer. Astfel antrenarea prafului in incapere este minima. Acest lucru protejeaza caile respiratorii – nu numai la persoanele alergice.

 

Protectia mediului

Datorita marii capacitati de incalzire chiar si la temperaturi de alimentare scazute, sistemele de incalzire prin pardosela pot fi combinate cu cazane in condensatie, pompe de caldura si colectoare solare.

 

Incaperi estetice

Sistemele de incalzire prin pardoseala permit libertatea amenajarii spatiului si ii ofera arhitectului libertate de proiectare, reduc pericolul de accidente in gradinite, scoli, spitale sau camine.